Reiki

Reiki

Ruim 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met Reiki. Op een hele concrete en praktische manier leerde ik van Christianne Vrinten om Reiki door te geven via behandelingen en via de Reiki cursussen. Reiki geven kan iedereen leren en toepassen, het hoort bij ons als mensen.  Heel graag geef ik op een nuchtere en heldere manier door hoe je de reiki energie kunt doorgeven, aan jezelf en aan anderen. En ook aan de dieren, planten en aan de aarde.

 

Reiki betekent universele levensenergie. Deze energie is de vitale kracht van het licht en bevindt zich in alles wat leeft.
Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de levensenergie wordt versterkt en overgedragen via de handen.

Hoe werkt Reiki?

Een reiki-behandelaar heeft zijn of haar energiebanen laten openen en is hierdoor sterker verbonden met de bron van alle universele levensenergie. Door dit contact wordt ook de eigen energie versterkt. Met het plaatsen van de handen op het eigen lichaam of dat van anderen gaat de reiki-energie vanzelf stromen. Dit maakt het geven van reiki heel eenvoudig. De energie stroomt vanzelf naar die gebieden waar het het meest nodig is.

Aanraking is een heel natuurlijk iets, en is zo oud als het instinct. Denk maar aan een kind dat is gevallen. Het wil dat de moeder de plek aanraakt of er een kusje op geeft om de pijn te verzachten. Een dier doet hetzelfde door de pijnlijke plek te likken. Deze handeling vormt de basis van alle technieken van genezen door aanraken.

Het ontvangen van reiki heeft een positieve en ontspannende werking op die gebieden waar dat het meeste nodig is. Dit kan zijn op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en/of spiritueel niveau.
Blokkades en hun oorzaak kunnen worden vrijgemaakt en genezen binnen de mogelijkheden van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Genezing en ontwikkeling hebben hierin hun eigen tempo.
Enkele veel voorkomende resultaten van reiki zijn: het ontspant, het bevordert loslaten van emoties, herstelt het energie-evenwicht, versterkt de levenskracht, het stopt het bloeden en vermindert pijn.

Reiki kan altijd worden toegepast. Het is geen vervanging van maar een welkome aanvulling op andere reguliere of alternatieve therapieën.

Dr. Mikao Usui.

Reiki werd aan het einde van de 19e eeuw herontdekt door Dr. Mikao Usui. Na vele jaren studie en spirituele ervaring in Japan vond hij de heelkundige formule. Jarenlang heeft hij reiki in praktijk gebracht en de kennis, ervaring en vaardigheid op anderen overgedragen

Cursussen.

Reiki is voor iedereen toegankelijk die open staat voor het ontvangen van de reiki-energie.

Er zijn drie graden binnen de cursussen reiki te volgen: Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3.

Binnenkort volgen nieuwe data voor de diverse cursussen.         

Reiki behandeling

Een reiki behandeling vindt plaats op de yogazolder. Ook is het mogelijk om Reiki op afstand te ontvangen. Wil je meer weten, of een afspraak maken? Bel of mail me dan.                                                                                                                                                           De kosten voor een Reiki behandeling zijn € 60 .- per uur. ( incl. BTW)